eco-prints

'ECO-PRINTS: ECOLOGISCH EN DUURZAAM'

 

Eco-prints is een logische nieuwe toevoeging aan de andere textieltechnieken die ik beheers. Eco-printen is namelijk een ecologische- en duurzame manier om dessins en kleur toe te voegen aan mijn werk.

 

Het is een ambachtelijk methode waarbij de natuurlijke verfstoffen uit de plant worden gebruikt om een afbeelding op stof te printen.

 

Bladeren en bloemen worden zorgvuldig neergelegd in een speciaal patroon op de stof De stof wordt vervolgens ingerold en gestoomd. De print die achterblijft op de stof is altijd uniek in patroon en kleurenpalet, omdat de bladeren en bloemen maar één keer gebruikt kunnen worden.

 

Eco-printen is een oud ambacht, maar past juist heel goed in deze tijd, waarin ambacht, duurzaamheid en zorg voor het milieu steeds belangrijker worden. Bloemen en bladeren uit de buurt worden met de hand verzameld en geplukt en zelfs afval is bruikbaar Up-cycling! Denk daarbij aan de tulpen die worden getopt bij de biologisch bloembollenteelt en de uienschillen van de plaatselijke horeca. De gebruikte planten worden na afloop gecomposteerd en ook de andere materialen kunnen worden gerecycled.

 

Ik maak uitsluitend gebruik van zijde, biologisch katoen, wol en andere natuurlijke stoffen. Met deze ambachtelijk gemaakte stoffen is in november 2016 een begin gemaakt met een collectie sjaals onder de naam AMBERMAAKT.

 

Deze prachtige en unieke sjaals zijnte koop bij Capsicum natuurstoffen of kan je per E-mail bestellen.

 

Watersnip 50 1452 VE Ilpendam | 06-51405165