crowdfunding AMBERMAAKT

CROWDFUNDING

AMBERMAAKT

www.voordekunst.nl

SUCCESVOL afgerond!

hoofdsponsor VSB FONDS

 

AMBERMAAKT… Oud ambacht nieuw design.

 

 

Wat is eco-printen precies? Het is een ambachtelijk methode waarbij de natuurlijke verfstoffen uit de plant worden gebruikt om een afbeelding op stof te printen. Bladeren en bloemen worden zorgvuldig neergelegd op stof in een speciaalpatroon. De stof wordt vervolgens ingerold en gestoomd. De print die achterblijft op de stof is altijd uniek in patroon en kleurenpalet, omdat de bladeren en bloemen maar één keer gebruikt kunnen worden.

 

Eco-printenis een oud ambacht, maar past juist heel goed in deze tijd, waarin ambacht, duurzaamheid en zorg voor het milieu steeds belangrijker worden. Amber gebruikt het liefst textiel uit biologische geteeld katoen, zijde en wol. Bloemen en bladeren uit de buurt worden met de hand verzameld en geplukt en zelfs afval is bruikbaar Up-cycling! Denk daarbij aan de tulpen die worden getopt bij de biologisch bloembollenteelt en de uienschillen van de plaatselijke horeca. De gebruikte planten worden na afloop gecomposteerd en ook de andere materialen kunnen worden gerecycled.

 

 

De droom van Amber is om mensen bewust én enthousiast te maken over het gebruik van natuurlijke materialen en ambacht in de textielkunst. Ook wil ik graag alle mogelijkheden van eco-prints onderzoeken en op die manier mooie producten,dessins en uiteindelijk een collectie te ontwikkelen voor AMBERMAAKT. Door te variëren met beitsen, structuren van roest en patronen en stoffen ontstaan er telkens nieuwe patronen en kleuren, de mogelijkheden zijn oneindig! Ook wil Amber alle textieltechnieken waarmee ze eerder heeft gewerkt, toevoegen aan het eco-printen. Hieruit ontstaan weer andere, meer gelaagde dessins. De dessins die hieruit ontstaan vinden hun weg in allerlei gebruikelijke toepassingen zoals sjaals, T-shirts en doeken. Eco-print producten zijn over het algemeen gewoon wasbaar en kleur- en vormvast. Maar ook nier zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt: van stoffering van meubels tot complete wandbekleding van een interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot nu toe heeft Amber van uit huis gewerkt. Maar grootse plannen vragen meer ruimte. Een atelier is hard nodig, met stoom-apparatuur, grote tafels, en heel veel ruimte. Experiment vraag om stof, en de stoffen waarmee Amber werkt zijn nu eenmaal niet goedkoop. In een eigen atelier kan zij naar hartelust experimenteren en uiteindelijk ook efficienter werken zodat productie van de textielkunst gemakkelijker en sneller gaat werken. Daarnaast wil Amber heel graag andere mensen inspireren met workshops en exposities.

 

Heeft u -net als Amber-een passie voor ambacht, natuur en textiel? Voor een handgemaakt product dat puur en met veel liefde en aandacht gemaakt wordt? Een product dat de wereld een beetje mooier maakt? Steun dan Amber! Iedere donatie is van harte welkom. Als tegenprestatie bied ik u mijn eeuwige dank. Heeft u liever iets tastbaars, dan kunt u ook kiezen voor een feestelijke slinger, een prachtige sjaal, een hip t-shirt of een andere tegenprestatie. Aan het einde van de zomer heet ik u allen graag van harte welkom in mijn nieuwe atelier, waar u tijdens het feest van de opening uw tegenprestatie kunt ophalen..

 

 

 

 

 

 

 

Watersnip 50 1452 VE Ilpendam | 06-51405165